Bakslag i byggplaner för ridskolan i Strömsholm

Ridskolan i Strömsholm drabbas nu av ett bakslag i planerna på att bygga fler studentbostäder. Det kan betyda att ridskolan får söka en annan plats att bygga på.
Det är Länsstyrelsen som vill försäkra sej att det inte finns fornlämningar på den tänkta byggplatsen. Länsstyrelsen vill nu att Ridskolan tar fram ett bättre kunskaps-underlag om marken, innan man börjar bygga. Förra året byggde ridskolan i Strömsholm två studentbostäder för sammanlagt 26 studenter. Och det slog väl ut. Och i år så sökte ridskolan på nytt bygglov för ytterligare två hus. Den här gången vill man bygga längs med vägen mellan huset Plugghästen och Kursgården/gamla skolan. Men Hallstahammars kommun har nu fått in flera invändningar mot det här tio-miljoner-kronors-bygget. Grannarna till exempel tycker inte att ett studenthus passar i den kulturhistoriska miljön. Och länsstyrelsen invänder att det kan finnas fornlämningar på marken. Det vet man visserligen inte i dag, men innan man börjar bygga så bör marken i varje fall undersökas, säger alltså länsstyrelsen. Och om det finns fornlämningar på platsen, så ska ridskolan i första hand hitta en ny plats att bygga på. Ridskolans vd Per Johansson säger till P4 Västmanland att han förstår att länsstyrelsen vill att marken ska undersökas. Om det skulle visa sig att det inte går att bygga som platser, men huvudmålet är att bygga mellan huset Plugghästen och Kursgården/gamla skolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".