Kungsör

Elever protesterar mot hot på skola

Det råder en otrygg stämning på högstadieskolan Kung Karl i Kungsör; vissa elever är till och med rädda för att gå till skolan. Över 80 elever har nu skrivit på en protestlista som de lämnat till rektorn. De tycker att skolan måste göra mer åt problemen.

Det är en liten grupp elever som skapar oro på skolan. Det ska ha pågått i flera år, men situationen har förvärrats de senaste veckorna.

Eleverna Anton Gustavsson och Rasmus Rosander berättar för P4 Västmanland att det handlar om hotelser hot mot andra elever:

- Det känns inte bra, och det är inte så mycket man kan göra åt det heller!

De anser att lärarna och rektorn har hanterat problemet ganska dåligt:

- Det händer inte så mycket. Problemet finns fortfarande kvar hela tiden.

Rektor Carina Blank har märkt att situationen blivit värre sedan senhösten och att otryggheten på skolan har vuxit.

Hon säger till P4 Västmanland att man vidtagit åtgärder och arbetar enligt den handlingsplan som finns. Framför allt handlar det om enskilda samtal med elever och deras föräldrar.

Men enligt eleverna har situationen på skolan inte blivit bättre, och de tycker att rektorn nu ska ta tag i problemet på allvar.

- Om inte rektorerna kommer att hantera det här bättre så kommer det säkert att bli slagsmål eller något så’nt där, säger eleven Rasmus Rosander till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".