Vill ha Mälarregion med Stockholm

Mälarkommunerna med Stockholm bör bilda en storregion. Det skriver Arbogas riksdagsledamot Jörgen Johansson och fyra andra politiska företrädare runt Mälaren på DN debatt idag.

De fem tycker inte om Ansvarskommitténs förslag som säger att framtidens storregioner i Sverige inte ska ha fler än två miljoner invånare. De menar att kommitténs förslag inte är förankrat i verkligheten och vill istället ha en Mälarregion, där Stockholm är med.

- De här fem Mälarlänen har ju samarbetat under en 15-års period, har växt ihop och har idag en gemensam arbetsmarknad. Vi har ett kommunikationssystem som fungerar på ett bra sätt och det vore dumt att slå sönder det som vi har byggt upp. Ser vi även konkurrenskraften regionerna emellan i Europa behöver vi ha den här typen av regioner som är slagkraftiga, säger Jörgen Johansson till P4 Västmanland.

- Här har vi växt ihop. Det finns idag en förståelse mellan de boende i Stockholm, de boende i Skinnskatteberg och så vidare, och det vore fel att slå sönder det, menar Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista