Köpings kommunalråd Elizabeth Salomonsson (s), har ilsknat till.
Köping

Fortsatt ordkrig mellan politiker

Ordfäktningen mellan det moderata landstingsrådet Magnus Edlund och socialdemokraterna i Köping - med kommunalrådet Elizabeth Salomonsson i spetsen - fortsätter.

Detta sedan Magnus Edlund tackat nej till en inbjudan att komma till Köping för diskussion kring landstingets besparingsförslag, som bland annat berör Köpings lasarett.

Edlund avböjde med hänvisning till att han inte ville komma till ett ”partimöte” för att få ”skäll”.

Det svaret togs inte emot väl.

Socialdemokraterna i Köping skriver nu i ett öppet brev - undertecknat av kommunalrådet Elizabeth Salomonsson och Ivan Arancibia Silva - bland annat:

”Om man som ansvarig politiker är rädd för att höra sanningar och eventuell kritik, rädd för att få ’skäll’, kanske man inte fått riktigt bra introduktion till eller stöd i politikerrollen.”

De påpekar att inbjudan inte gällde ett partimöte, utan ett öppet möte med köpingsborna, och de anser att man som politiker bör vara beredd att möta väljarna ”öga mot öga, även om det kan kännas obehagligt”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".