västerås

Rättegång mot Bandidos

Idag inleddes rättegången vid Västmanlands tingsrätt mot sju personer för bland annat grov utpressning. Flera av de åtalade har kopplingar till mc-gänget Bandidos.

Det var extra säkerhetskontroller av alla besökare och många poliser var närvarande när rättegången inleddes i Västerås tingsrätt idag

De sju personerna har åtalats för grov utpressning, försök och medhjälp till grov utpressning, bland annat.

Idag handlade det först om en händelse i november förra året då en västeråsare enligt åtalet pressades på pengar av en 23-årig man som är medlem i Bandidos.

23-åringen har anklagat västeråsaren för att ha hänvisat till Bandidos när han skulle driva in en skuld, vilket västeråsaren helt förnekar, han menar också att det inte handlade om indrivning.

23-åringen och flera av de andra åtalade ska efter detta vid flera tillfällen i Västerås och en gång i Eskilstuna med hot och våld ha pressat västeråsaren på pengar. Även en kompis till västeråsaren och hans sambo pressades på pengar av 23-åringen med hjälp av flera andra av de åtalade.

Detta alltså enligt åklagarens beskrivning, 23-åringen själv förnekar brott.

Västeråsaren lever idag med skyddad identitet på annan ort och säger att hela hans liv raserats av det som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista