västerås

ABB har inte rätt till abbarena.se

ABB förlorade tvisten om hemsideadressen abbarena.se. Stiftelsen ”punkt se” har beslutat att ABB inte har rätt till hemsideadressen.

Det gjordes en miss när ABB Arena, den nya bandy- och hockeyarenan i Västerås byggts. Hemsideadressen, det så kallade domännamnet, registrerades aldrig, så en privatperson registrerade adressen istället.

ABB ville sedan ändå ha rätten till domännamnet och vände sig till stiftelsen ”punkt se” för att få rätt, men stiftelsen har nu alltså beslutat att ABB inte har rätt till domännamnet.

Stiftelsen menar att bokstavskombinationen i ordet ”abbarena” kan tolkas på flera sätt exempelvis ”abba” och ”rena” eller ”abbar” och ”ena”.

ABB är lite förvånade över stiftelsens beslut, men har ännu inte bestämt om och i så fall hur man ska gå vidare i ärendet, säger bolagets presschef Christine Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".