Livstid för dubbelmordet på Erikslund

Den nu 43-årige man som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord och grovt vapenbrott, efter att ha skjutit ihjäl sin fru och hennes manliga bekant på Erikslund i Västerås i somras, fick i dag sin dom fastställd av Svea hovrätt.
Mannen själv yrkade på att få ett tidsbestämt straff för dråp, men rätten finner att mannen hade uppsåt att döda och därför ska dömas till livstids fängelse för mord. Han ska också betala ett skadestånd till de mördades efterlevande, bland andra sina egna barn, på sammanlagt 200 000 kronor. Det var den 31 augusti förra året som mannen sköt sin hustru och hennes bekant på Pastellvägen i villaområdet Erikslund i Västerås. Hustrun hittades död, skjuten med tre skott, i en förrådsbyggnad på villatomten. Den mördade mannen, 40 år gammal, sköts på gatan i vittnens åsyn. Den 43-årige mördaren greps utan dramatik och erkände att han dödat paret. En så kallad liten rättspsykiatrisk undersökning visade senare att han inte led av någon allvarlig psykisk störning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".