Västerås

Västeråsaren som vann tvist mot ABB förvånad över beslutet

Harri Lejonö, Västeråsaren som registrerat hemsidesadressen ”abbarena.se” är förvånad över att han vann tvisten mot ABB. Som P4 Västmanland rapporterat förlorade ABB tvisten hos Stiftelsen för Internetinfrastruktur och fick inte ta över det så kallade domännamnet ”abbarena punkt se” från Harri Lejonö.

- Fortfarande är jag lite överrumplad av beslutet, med tanke på att jag har känt mig ganska liten i det här ärendet mot ABB, säger Harri Lejonö.

När ABB Arena, de nya bandy- och ishockeyarenorna byggdes i Västerås, missade man att registrera hemsidesadressen abbarena.se, och Harri Lejonö hann före. Enligt reglerna för så kallade domännamn får han behålla det om det inte är någon annan som bevisligen har bättre rätt till namnet. ABB tyckte att man hade rätt till namnet och vände sig till Stiftelsen för Internetinfrastruktur, men förlorade tvisten. Nu har alltså Harri Lejonö kvar hemsidan men vet inte riktigt vad han ska göra med den, än så länge använder han den till en kamratförening som kallas ”abbar ena”.

- Vi har fiskat lite tillsammans härute och ”abbar” är ett norrlänskt namn för abborre, vi gjorde kopplingar mot ”abbarena”, det går ju att säga precis som det låter: ”abb arena” eller ”abbar ena” eller ”abba rena”, säger Harri Lejonö.

Tidigare, när Harri Lejonö hade registrerat domännamnet la han och några kompisar ut en annons för att sälja det för 300 000 kronor, han säger att det inte var helt allvarligt menat, men nu har han fått ett erbjudande från ett företag som köper och säljer domännamn. Om han ska tacka ja eller inte har han inte beslutat och han vill inte säga exakt hur mycket han blivit erbjuden, men det är en ansenlig summa, säger han.

- Det var inte så långt från verkligheten, det priset som vi skrev i den annonsen den gången den fredagkvällen, säger Harri Lejonö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista