Medicinsk sakkunning i landstingsstyrelsen

Landstinget Västmanland har sedan årsskiftet en landstingsöverläkare. Det är egentligen ingen läkare för oss vanliga medborgare, men det han gör i landstingets ledning får konsekvenser ute i länet.

- Det är alltså en läkare i landstingsledningen som har den medicinska kunskapen. Det är bra när vi driver frågor och för resonemang med politikerna också att vi har den medicinska sakkunskapen med oss, säger landstingsdirektör Rolf Forsström. 

Medicinsk sakkunskap har Rolf Forsström sedan tidigare i divisionerna medicin och kirurgi, men genom tjänsten som landstingsöverläkare blir sakkunskapen övergripande på landstingsledningsnivå, säger landstingsdirektören.

Det är den tidigare chefen för närsjukvården, Kjell Enderborn, som innehar tjänsten. Enderborn tycker att hans roll inte är helt klar än och hänvisar därför till Rolf Forsström för frågor om den. Forsström i sin tur säger att landstingsöverläkaren ska jobba med kvalitetsfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista