Första spadtaget.
arboga

Bygget av försvarets centrallager igång

Nu har bygget av försvarets nya centrallager - som blir det största bygget i Arbogas historia - formellt kommit igång.

Första spadtaget togs under torsdagen.

Första spadtaget togs under torsdagen av företrädare från Fortifikationsverket och Försvarsmakten tillsammans med Arbogas kommunalråd Olle Ytterberg.

Fortifikationsverkets ställföreträdande generaldirektör Karl-Erik Hagström, Försvarsmaktens brigadgeneral Göran Mårtensson och Arbogas kommunalråd Olle Ytterberg höll i den treskaftade spaden.

Därmed markerades att bygget av försvarets centrallager i Arboga nu inleds.

Det var efter många turer som Arboga fick det efterlängtade lagret, som nu kommer att stå färdigt hösten 2009.

Själva lagerbyggnaden kommer att ha en yta på 44 000 kvadratmeter, och till det kommer bland annat förråd och kontorsytor. Det gör att den totala ytan blir nära 53 000 kvadratmeter.

Lagrets påverkan på Arboga kommun kommer att bli stor, tror kommunalrådet Olle Ytterberg.

- Det betyder arbetstillfällen, och det betyder också att vi får en av landets största byggarbetsplatser under lång tid, säger Olle Ytterberg till P4 Västmanland.

Bolaget Sturestaden, som ägs av Arboga kommun och Byggfirman Lund, bygger centrallagret och kommer sedan att hyra ut lokalen till Försvarsmakten enligt ett kontrakt som löper över 15 år.

Från försvarmaktens håll är man nöjd med etableringen i Arboga, enligt bigadgeneral Göran Mårtensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".