Ja till fjärrvärmeledning som kan ge bättre elpris

Det blir en fjärrvärmeledning mellan Västerås och Hallstahammar. Mälarenergis styrelseordförande Kent Ryberg tror att den nya ledningen kan leda till bättre elpriser.
Det rådde stor enighet i Mälarenergis styrelse i frågan om en fjärrvärmeledning, det säger Mälarenergis styrelseordförande Kent Ryberg till P4 Västmanland. Grävningen kommer att påbörjas i mitten av juni och vid årsskiftet ska ledningen börja leverera värme till Hallstahammar. 80 miljoner kommer det att kosta. - En mycket god ekonomisk investering som vi skriver av på 6,5 år, plus att det är en bra miljöinvestering. Anläggningen i Hallstahammar börjar bli gammal och måste ändå bytas ut så småningom, säger Kent Ryberg. I och med utbyggnaden kommer kraftvärmeverket i Västerås att producera cirka 100 gigawattimmar extra per år, och av dem blir 30 gigawattimmar över som kan säljas till elkunder i Västerås. - Genom att sälja mer el kan vi hålla bättre priser för kunderna, säger Kent Ryberg. 100 gigawattimmar motsvarar ström till 5 000 hushåll.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".