Kolsvabor trötta på fartsyndare

Boende längs väg 250 i södra delen av Kolsva har tröttnat på att bilarna inte håller hastighetsbegränsningen 50 kilometer i timmen.
Fyrtio personer har nu skrivit på en namnlista till länsstyrelsen med krav på att hastigheten förbi deras hus sänks till 30 kilometer i timmen. En av dem är Sonja Nasenius, hon menar att något måste göras, men säger att det viktiga egentligen inte är 30-begränsning, utan att bilisterna håller hastigheten på 50 kilometer i timmen. Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott i Köping, som varit remissinstans åt länsstyrelsen, tycker inte att hastigheten bör sänkas, de föreslår istället större 50-skyltar, så att bilisterna ska uppmärksamma dem bättre. Kommunalrådet Elisabet Salomonsson hoppas också att polisen ska göra kontroller av hastigheten på sträckan. På sikt vill man också sänka hastigheten till 30 kilomter i timmen vid två punkter på sträckan, men när det kan bli av beror på när Vägverket har pengar till det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".