västerås

Ny förskola på Bäckby / Skälby

Västanfors församling har fått klartecken att starta förskola även i Västerås. Igår sade kommunens förskolenämnd ja till församlingens ansökan om en förskola i området Bäckby / Skälby.

Kyrkoherde Henrik Rydberg säger att förskolan ska präglas av mycket utevistelse för barnen, men det blir ingen renodlad kristen profil. Han säger att förskolan visserligen ska präglas av grundläggande kristna värderingar, som till exempel alla människors lika värde, men det blir ingen uttalad kristen profil med bibelstudier och annat, säger Henrik Rydberg.

Västanfors församling driver redan idag en rad olika verksamheter, bland annat förskola och grundskola i Västanfors, en begravningsbyrå, en juridisk byrå och ett rehabcenter. I höstas ville församlingen köpa Skälbyskolan i Västerås, men Citykyrkan ville inte sälja. När nu församlingen öppnar förskola i samma område så kommer en del av barnen från just Skälbyskolans förskola, säger Henrik Rydberg.

Men exakt var förskolan ska öppna är inte klart. Församlingen var spekulant på en villa, men den såldes innan de kommunala kvarnarna malt färdigt vad gäller tillstånd och planändring. Nu söker församlingen efter en lämplig lokal. Så snart det är ordnat drar verksamheten igång, säger Henrik Rydberg till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".