Svensk Kassaservice tar snart ner skylten.

Bara två kontor kvar i Västmanland när Svensk Kassaservice läggs ner

När Svensk Kassaservice avvecklas kommer hela nio kontor att läggas ner i Västmanland. Nordea tar bara över två av Svensk Kassaservices elva kontor i länet; i centrala Västerås och i Arboga.

I veckan meddelade Nordea att banken tar över 76 kontor runt om i landet när Svensk Kassaservice avvecklas. Under hösten ska de kontor som inte köpts upp av Nordea att läggas ner.

Omkring trettio anställda i Västmanland berörs.

- Det är kontoren i Arboga och i Västerås city som kommer att fortsätta som Nordea, och den övergången sker den första juli i år, säger Charlotta Malm, informationschef på Svensk Kassaservice.

Men vad händer med den service som har erbjudis i exempelvis Norberg och Fagersta, där Svensk Kassaservice inte kommer att finnas kvar?

- Där finns ju andra möjligheter att göra kassatransaktioner. Vi har ju många kunder som kommer till oss, även om det finns alternativ på den orten, därför att man tycker att våra öppettider är bra eller man gillar personalen.

- Nu gäller att man tittar efter andra alternativ fram i höst när vi stänger, säger Charlotta Malm till P4 Västmanland.

De som jobbar på de kontor som tas över har i dagarna fått erbjudande att gå över till Nordea. Resten går i pension eller får hjälp med att hitta ett nytt jobb.

- Många av våra medarbetare är 58 år och äldre och alla de får ett erbjudande om avtalspension från Posten, säger Charlotta Malm. 

De anställda under 58 år kan få hjälp i ”Futurum”, en verksamhet i Postens regi. Där kan man under ett års tid få behålla sin lön och samtidigt få hjälp med att söka arbete.

- Man får också hjälp med att träna sig i anställningsintervjuer och skriva CV och allting sådant för att förbereda sig för att söka jobb, säger Charlotta Malm till P4 Västmanland.

- Men jag vet alltså inte hur åldrarna ser ut i Västmanland, alltså om det är några som kommer att hamna i ”Futurum” eller om alla har möjlighet att välja avtalspension, säger Charlotta Malm, informationschef på Svensk Kassaservice.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista