Förvarade smuggelgods - fick fängelse

En 52-årig man dömdes idag av Västmanlands tingsrätt till åtta månaders fängelse för ''olovlig befattning med smuggelgods''.
Mannen har pekats ut som huvudman i en omfattande smuggelhärva som avslöjades av tull och polis i Västerås år 2000, och han åtalades därför för grov varusmuggling. I november år 2000 hittade polisen drygt 3 000 liter smuggelsprit och över en miljon cigaretter i en lagerlokal på Bäckby i Västerås, som mannen disponerade. Men tingsrätten anser inte att det är klarlagt att mannen haft någon ledande roll i smugglingen. Däremot menar tingsrätten att 52-åringen varit väl medveten om att lagerlokalen han disponerade utnyttjats som förvaringslokal för smuggelgods. Han döms därför för olovlig befattning med smuggelgods till åtta månaders fängelse. En 23-årig man, som åtalats för olovlig befattning med smuggelgods, frikändes helt. Tingsrätten tyckte inte att åklagaren lyckats bevisa att han över huvud taget begått något brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".