västerås

Klirr i kassan hos Västerås stad

Det går bra ekonomiskt för Västerås stad. Det preliminära resultatet för förra året visar 228 miljoner plus i stadens kassa. Det goda resultatet beror främst på en stark konkjunktur men också på god hushållning av dem som jobbar inom de olika verksamheterna.

Kostnadsökningarna var förra året lägre än beräknat. Och Elisabeth Unell, moderat kommunalråd i Västerås, vill därför rikta ett tack till alla anställda i Västerås stad som hållit hårt i pengarna.

Det går bra för Sverige och många jobbar och det innebär större skatteintäker för Västeårs stad. Och förutom skatteintäkerna har även statsbidraget ökat vilket inneburit mer klirr i stadens kassa. Men trots överkottet på över 200 miljoner ska Västerås stad inte ta på sig spederar byxorna. Nej, det gäller att hålla i pengapungen för sämre tider som väntar, säger Elisabeth Unell. Men hon lovar att det blir satsningar i alla fall på vissa områden.

Även det kommunala bostadsbolaget Mimer visar ett plusreslutat, 161 miljoner och det kommanala Mälarenergi plus på 78 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".