sala

Nytt dödshot mot elever på Kungsängsskolan

Strax efter klockan ett under torsdagen kom ännu ett hot till Kungsängsskolan i Sala. Det skickades till skolan som e-post med ungefär samma innehåll som de tidigare breven som hade lagts i några elevers skåp, alltså dödshot.

Det nya hotet är riktat mot fyra namngivna personer. Det är samma personer som tidigare fått hotbrev i sina skåp. Av mailet framgår också att personen som skrivit det har varit närvarande på ett av de två informationsmöten som hölls på skolan under förmiddagen. Rektor Björn Axelsson tror därför att det kan vara en elev på skolan som ligger bakom hotet.

- Vi ska nu göra en hot- och riskbedömning, säger polisens talesman Börje Strömberg. Mailet kan ju komma från samma person, men det vet vi ännu inte.

Utredningen fortsätter nu med teknisk undersökning av breven och även e-posten. Men några tips om vem eller vilka som skulle kunna ligga bakom hoten har polisen inte, säger Börje Strömberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".