Lyckat bokslut för Surahammars kommun

Surahammars kommun räknar nu på bokslutet för fjolåret och det står redan klart att kommunen har lyckats minska sina kostnader med 20 miljoner jämfört med tre år tidigare.
Det innebär att Surahammar klarat sitt avtal med staten. - Vi kan med 99 procents säkerhet säga att vi kommer att gå i hamn. Det säger Surahammars kommuns ekonomichef Susanne Spännare till P4 Västmanland. Och som ''belöning'' får nu kommunen ett extra bidrag på 17 miljoner kronor från den så kallade kommunakuten. - Största delen av de pengarna har vi redan använt. Bland annat har vi byggt om sjukhemmet Källbogården och för att täcka kostnader vid uppsägningar, men det finns nog kvar en pott som vi kan använda till att betala av på kommunens lån, säger Susanne Spännare. Arbetet med att minska kostnaderna har pågått i tre år, men det går inte att säga att det nu är avslutat: - Skatteintäkterna ökar i framtiden inte lika mycket som tidigare, och dessutom vet vi inte hur stora statsbidrag vi kan räkna med om några år, säger Susanne Spännare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".