80 personer kan förlora jobbet i Heby

Varannan anställd vid Heby kommuns tekniska förvaltning riskerar att förlora jobbet - i alla fall om det kommunala bostadsbolaget Hebygårdar får ta över ansvaret för samtliga kommunala fastigheter, befarar personalen.
Personalen på Teknik- och serviceförvaltningen har granskat underlaget till det beslut som kommunfullmäktige ska ta ställning till idag. Vid granskningen kom man fram till att kraftiga nedskärningar och en konkurrensutsatt verksamhet kan innebära att så många som 80 personer får gå. Idag har det kommunala bostadsbolaget Hebygårdar ansvar för de kommunalt ägda bostadsfastigheterna, medan verksamhetslokalerna som exempelvis skolor, förskolor och idrottsanläggningar has omhand av Teknik- och serviceförvaltningen Medan Teknik- och serviceförvaltningens fastigheter är i gott skick har Hebygårdar ett eftersatt underhåll på närmare 100 miljoner kronor. Hebygårdar, som årligen fått ekonomiskt stöd av kommunen för att gå runt, skulle genom att få in även verksamhetslokalerna i sitt bestånd få nya möjligheter att få lån för att hinna ifatt med underhållet. Men tveksamheten är stor bland de anställda på Teknik och service. Man tror inte att Hebygårdar klarar av att ta hand om samtliga fastigheter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".