Inga beslut om ny organisation i Heby kommun

Det blev inget beslut om Hebys nya kommunorganisation under fullmäktigemötet på måndageftermiddagen. Därmed blev det inte heller något beslut om de kommunala verksamhetsfastigheterna, alltså till exempel skolor och daghem, ska inlemmas i det kommunala bostadsbolaget Hebygårdar.
Som P4 Västmanland tidigare rapporterat, så finns det en stor oro på teknik- och serviceförvaltningen att 80 personer kan förlora jobbet om Hebygårdar tar över verksamhetsfastigheterna. Men inget blev alltså bestämt. Vid ett fullsatt fullmäktigemöte på måndagseftermiddagen krävde oppositionen en konsekvensbeskrivning av vad omorganisationen skulle betyda för personalen, och ärendet återremitterades. Chefen för fastighetsskötarna, Leif Lind säger till P4 Västmanland att det var en liten seger att kommunen nu måste se över personalsituationen innan man fattar beslut. Ett beslut fattas troligen i mars, enligt Leif Lind.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".