Politiker drack alkohol med ungdomar

När en grupp ungdomar från Skinnskattebergs danska vänort Stenlille i lördags bjöds på restaurang av kommunen drack värden - en av kommunens mest kända politiker - öl och vin i en sådan omfattning att andra restaurangbesökare reagerade.
Andra restaurangbesökare reagerade över det inträffade, eftersom man ansåg det klart olämpligt att dricka alkohol vid ett sådant tillfälle. Ungdomarna var mellan 10 och 15 år gamla, och att i deras sällskap dricka alkohol är omdömeslöst, säger kommunalrådet Måna Mattsson till P4 Västmanland. Nu ska sägas att politikern betalade det han drack själv, medan kommunen stod för maten. Skinnskattebergs kommun saknar idag ett drogpolitiskt handlingsprogram; ett program som ska vara en ledstjärna bland annat vid kommunal representation. Långt tillbaks i tiden fanns ett policydokument över vad man får dricka i samband med att kommunen bjuder på mat. Regeln var då mycket klar: Kommunen bjuder inte på något som innehåller alkohol. Idag finns alltså inget liknande. Istället litar man på omdömet på den som står som värd för en representationsmiddag. Kommunalrådet Måna Mattsson upplever alltså det inträffade som omdömeslöst. - Det här visar att vi tydligen måste upprätta ett handlingsprogram över hur vi hanterar olika tillfällen av representation, säger hon till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".