Hallstahammar bland dem som får minskat bidrag

''Skolverket har satt upp villlkor som vi inte uppfattat'', säger den ansvariga tjänstemannen i Hallstahammars kommun, med anledning av att Hallstahammar är en av de kommuner i landet som riskerar att få minskade bidrag från staten.
- Det känns bedrövligt, hemskt, tråkigt och ledsamt, säger Anna-Lena Källestedt, ansvarig tjänsteman för grundskolan i Hallstahammars kommun. De flesta av landets kommuner har använt de extra så kallade Wernersson-pengarna från staten för att få in mer personal i skolan. Men ungefär tio kommuner har inte gjort det, visar siffror från Skolverket, och riskerar därför att få minskade statliga bidrag. Att Hallstahammar hör till de kommunerna beror på ett missförstånd, enligt Anna-Lena Källestedt. - Skolverket har bestämt sig för att gymnasieförbundet i Hallstahammar ska ha en del av pengarna, och det har vi inte uppfattat som ett villkor, säger Anna-Lena Källestedt till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".