Stor militärövning i länet

Som många trafikanter på vägarna i länet har märkt så pågår just nu en av årets största militärövningar i skogarna kring Enköping, Sala, Västerås, Strängnäs och Uppsala. 3 000 officerare och värnpliktiga deltar i en övningen ASSÖ 03.
Övningen är en stabs- och sambandsövning där förband från hela Sverige deltar tillsammans med Försvarshögskolan och elever och officerare från sju andra länder. Övningen utgår från Upplands regemente S1 i Enköping, där Mats Blom är ställföreträdande regementschef. - Vilket militärt förband förband som helst består av en mängd individer, men någonstand måste det bli en helhet. Någonstans måste man ju funka ihop, säger Mats Blom som förklaring till varför man måste ha en sådan här övning. Övningen utgår från Upplands regemente S1 i Enköping, och ledningsförbanden ska öva på att se till att alla kommunikationer via radio och datorer fungerar så att officerarnas order når ut till förbanden. Övningen har pågått i en och en halv vecka, och avslutas imorgon, onsdag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".