Barnmisshandel på dagis Hallstahammar?

Två anmälningar om misshandel på en förskola i Hallstahammar har kommit in till polisen i Västmanland. Det är arbetskamraterna på avdelningen som anmält en kollega. Men arbetsgivaren tror inte att det förekommit något våld.
Den misstänkta händelsen utspelade sig i december i fjol. Kommunen, som är arbetsgivare, har omplacerat den person det handlar om, men är övertygad om att det inte har förekommit något våld. - Vi har inte fått fram någonting som tyder på att våld har använts, säger Anna Lena Källestedt, ansvarig för grundskolan i Hallstahammars kommun. Men hon tycker ändå att det är förståeligt att en polisanmälan har gjorts. - Jag vet att föreståndare och rektor haft samtal med föräldrarna, och det är förståeligt att föräldrar blir oroliga i en sådan här situation, säger Källestedt till P4 Västmanland. Det var i januari i år som personalen på förskoleavdelningen blev oense. Då framkom att en av de anställda hade behandlat ett barn omilt. Även föräldrarna har till slut reagerat, och åklagaren har startat en utredning utifrån de två polisanmälningarna. Polisen kommer att förhöra personalen på förskolan. Kommunen har redan tidigare gjort en utredning; en psykolog kallades in för att försöka lösa konflikten, och man höll till slut MBL-förhandlingar med facket. Resultatet blev att tre av de anställda blev omplacerade till olika avdelningar, enligt Anna Lena Källestedt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".