Återförenat kultband har smygpremiär i Västmanland

Det gamla punkbandet De Lyckliga Kompisarna - som bland annat sjöng hockeyfrillans lov - har återförenats. Nu ska bandet ut på turné, och det blir smygpremiär i Västmanland.

Bandet var stort under den andra svenska punkvågen på 1990-talet.

De Lyckliga Kompisarna, DLK, splittrades 1997 och deras skiva ”Le som en Fotomodell” räknas som en av de bästa svenska punkskivorna någonsin.

Nu har DLK alltså återförenats och bandet ska ut på turné:

- Det kommer bli en spelning i Västmanland och den är väl en smygpremiär, kan man säga. Fast det finns en smygpremiär till också, som är ännu mer smyg, säger frontmannen, sångaren och basisten Mart Hällgren, som bor väster om Sala.

- Det var väl lite så att vi skulle få öva lite innan turnén och prova hur det går att spela live. Så det är väl polare, bekanta och kanske en och annan som upptäcker att det finns en spelning som går dit.

Bandet planerar också att spela in en ny skiva i höst och fansen jublar.

Men att dra upp ett gammalt band kan ju bli en pinsam flopp, men det här ska bli bra, hoppas Mart Hällgren:

- Vi satt och funderade på om vi kunde komma på några bra återförenade band, man klagar ju på alla bands dåliga återföreningar.

- Då tänkte jag att vi försöker göra en bra återförening, oavsett vad man kan säga om andra band som har återförenats, säger Mart Hällgren till P4 Västmanland.

Bandets ”riktiga” turnépremiär är i Stockholm den 26 mars.