Få utländska forskare på Mälardalens Högskola

Mälardalens Högskola har få utländska forskare. Förra året fick bara fyra personer arbetstillstånd för att forska eller undervisa på högskolan. Det kan jämföras med Linköpings universitet som hade närmare 50 gästforskare förra året.
Enligt universitetslektor Mohsen Hakim - som för en tid sedan blev uppsagd av Mälardalens Högskola och snart ska sluta - värderar högskolan inte internationell kompetens särskilt högt. - Två månaders utlandsvistelse för en svensk klassas högre än en invandrares 20-åriga utlandserfarenhet, säger Hakim, som menar att Mälardalens Högskola inte är intresserad av internationellt utbyte. Mohsen Hakim menar att det faktum att han själv tvingas sluta är ett bevis på det. Kritiken tillbakavisas av professor Kimmo Eriksson, chef för naturvetenskapliga och tekniska fakulteten. - Att Mälardalens Högskola inte har så många utländska forskare beror på att skolan än så länge är ganska liten, säger Kimmo Eriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".