Fagersta

Högbyn stängs - och säljs

Skidanläggningen Högbyn i Fagersta har stängt mitt i sportlovet och ägaren Glenn Tammemägi vill nu sälja hela anläggningen.

– Att sälja Högbyn har jag funderat på i många år. Vi har ju förstått att Högbyn är lite av en främmande fågel i vår totala verksamhet. Men vi har ju velat göra ett bra jobb och vi bestämde oss för att investera i ett nytt snösystem för tre år sedan. Tanken var att göra den investeringen och jobba med det ett tag och sedan sälja precis som i år. Så vi följer den planen.

Men att stänga backen för säsongen under sportlovet ingick däremot inte i planen det säger Glenn Tammenmägi till P4 Västmanland:

– Att behöva stänga just nu och att den här vintern skulle bli såhär hemskt dålig, var ju givetvis ett bakslag. Vi hade hoppats på något helt annat.

På frågan om det finns några intressenter som vill köpa anläggningen så svarar Glenn Tammenmägi såhär:

– Det kan jag inte uttala mig om. Det sker när det sker. Vi har inte jättebråttom heller. Nu plockar vi ihop och ser till att det blir så bra gjort som möjligt och så jobbar vi vidare med försäljning och annat, säger Glenn Tammenmägi.

Enligt Tammemägi får beslutet om att stänga inga drastiska konsekvenser för personalen, de kan arbeta med annat inom företaget Högby Skid och Äventyr. Glenn Tammenmägi driver bland annat tre hotell i Fagersta, Söderhamn och Örebro.