Tuff förlust för Rönnby Tigers

Rönnby Tigers förlorade toppmatchen mot gästande Balrog med 4-5 inför 326 åskådare i Kristiansborgshallen. Det var en mycket underhållande match som spelades i högt tempo. Helena Lundqvist var nära att ta matchen till förlängning men träffade stolpen med dryga halvminuten kvar.

***

Innebandy, elitserien damer

Toppmatchen i damernas elitserie mellan hemmalaget Rönnby Tigers och gästande Balrog från Botkyrka slutade med bortaseger, 4-5, inför 326 åskådare. Matchen var väldigt underhållande och spelades i ett oerhört högt tempo. Båda lagen spelade med två femmor och i slutet på matchen märktes det att spelarna var oerhört trötta.

Rönnby började matchen bäst och Helena Lundqvist gav hemmalaget ledningen. Rönnby hade sedan ledningen tre gånger under matchen men Balrog kom hela tiden tillbaka. Inför slutperioden var det helt jämnt men under inledningen av tredje perioden tog bortalaget för första gången ledningen och ökade sedan på till 3-5 med dryga åtta minuter kvar.

Hemmalagets tränare Bosse Hägglöf agerade och toppade upp laget och det gav utdelning när Sanna Touminen reducerade i slutet av perioden. Trots en massiv forcering av Rönnby så lyckades men ej kvittera. Helena Lundqvist var närmast med ett skott i stolpen.

Matcherna mellan dessa båda lag brukar alltid vara intensiva och tuffa och denna match var absolut inget undantag. Publiken bjöds på en match med tufft spel och ett oerhört högt tempo.

Nästa helg spelas den sista matchen i grundserien innan slutspelet börjar. Det är ingen högoddsare om dessa båda lag möts igen, när finalen avgörs i Globen i vår. IKSU och Pixbo är de övriga två lagen som kan blanda sig i striden om SM-guldet.

Extra beröm i hemmalaget förtjänar målvakten Hanna Pettersson, Sanna Scheer, Katarina Touminen och Karolina Bagge.

Rönnby Tigers - Balrog IK 4-5 ( 2-2, 1-1, 1-2 )

Målskyttar Rönnby: Helena Lundqvist, Karolina Bagge, Katarina Touminen, Susanna Touminen.

Målskyttar Balrog: Emelie Lindström 2, Amanda Wendelstig, Sara Ekström, Helga Karlsson.

Publik: 326, Kristiansborgshallen