västerås

Teknikbyn storsatsar på världsledande samarbete

Teknikbyn i Västerås och Munktell Science Park i Eskilstuna storsatsar och inleder ett samarbete i Mälardalen - ett samarbete som man vill ska bli världsledande.

Med det gemensamma bolaget Create Business Incubator vill man att fler företag ska bildas och att företagen ska växa snabbare.

- Ju fler kreativa och drivna personer som man samlar i den här verksamheten, desto mer nya idéer uppstår det och fler nya företag, och desto fler förebilder har man som entreprenör, säger Magnus Lundin, vd för Teknikbyn i Västerås.

Närheten till Märlardalens högskola i regionen ses som en viktig del i bildandet av det nya bolaget.

Daniel Mansur på företaget Open Translation i Västerås, som redan verkar internationellt och som erbjuder tjänster inom översättningsbranchen, ser många fördelar med satsningen:

- Vi ser enormt stora möjligheter. Vi är ett nystartat företag, vi drog igång förra året och alla samarbetsformer knutna till Teknikbyn gör att vi har större möjligheter att hitta partners och det ser vi som väldigt positivt, det säger Daniel Mansur till P4 Västmanland.

Teknikbyn i Västerås är en av Sveriges största science parks med cirka 200 medlemsföretag som sysselsätter drygt 1 500 personer, huvudsakligen inom data/it, elektronik, energiteknik samt automation, fördelat på fyra platser i Västerås.

Munktell Science Park i Eskilstuna har 60 kunskapsföretag med cirka 150 personer.