Brandmän bekämpar branden som följde på explosionen.
Västerås

Mälarenergi hävdar att man satsat stort på säkerheten

Enligt Mälarenergi har man investerat nästan tio miljoner kronor för att höja säkerheten efter explosionen vid kraftvärmeverket i Västerås för snart ett år sedan.

Dessutom har man fattat beslut om att satsa ytterligare nästan 13 miljoner, enligt Anders Anders Ericsson, chef för Värme på Mälarenergi.

Nu kommenterar Mälarenergi det faktum att Arbetsmiljöverket anmält de ansvariga på Mälarenergi för arbetsmiljöbrott efter den kraftiga explosionen vid kraftvärmevärket i Västerås i april 2007.

En gnista antände då damm och orsakade en explosion som hördes och syntes över stora delar av Västerås.

En truckförare hamnade mitt i eldhavet, men klarade sig mirakulöst nog utan skador.

Enligt Anders Ericsson, chef för Värme på Mälarenergi, har företaget sedan dess genomfört flera åtgärder för att förhindra liknade olyckor:

- Sedan olyckan hände har vi investerat nästan tio miljoner kronor i säkerhetshöjande åtgärder, och för bara ett par veckor sedan tog vi beslut om ytterligare nästan 13 miljoner för att höja säkerheten i anläggningen.

- Jag vill inte gå i svaromål mot vad Arbetsmiljöverket tycker om det, men vi kan stå för att vi gjort väldigt kraftiga åtgärder för att få bort de här riskerna, säger Anders Ericsson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".