Carina Sándor, kommunalråd i Skinnskatteberg
Skinnskatteberg

"Vi har inte de resurser som behövs"

Skinnskattebergs kommun har nu definitivt sagt nej till att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsen beslutade igår att säga nej, så som även socialnämnden tidigare gjort.

Folkpartiets Carina Sándor, kommunstyrelsens ordförande, säger att kommunen gärna skulle vilja ta emot barnen, men att det inte finns förutsättningar just nu.

- Vad vi kan se idag så har inte vi de resurser som behövs, både vad gäller utarbetade metoder och specialistkunskaper och en lämplig organisation för att kunna ta emot dessa barn, säger Carina Sándor.

Beslutet att säga nej gäller under 2008, men Carina Sándor hoppas att kommunen ska kunna ta emot ensamma flyktingbarn längre fram:

- Ser vi att vi har möjlighet och förutsättningar att kunna ta hand om de här barnen på ett bra sätt - för det handlar ju inte bara om att ta emot utan man ska ta hand om dem också - och kunna integrera dem i samhället så att de får de nätverk de behöver, då kommer vi definitivt diskutera frågan igen, säger kommunalrådet Carina Sándor till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".