Sjuksköterskor hotar säga upp sig

Länets sjuksköterskor hotar säga upp sig om de inte får högre lön. Inga-Lill Högberg har jobbat som sjuksköterska på kirurgen i Västerås i sex år och tjänar 20 500 kronor i månaden. Det är inte rimligt, tycker hon.

- Varför ska vi stå tillbaka år efter år. Det är ändå så att när de lägger budgeten sätts det av pengar till läkarlönerna, men för sjuksköterskor så får vi alltid ligga på minimum. Det handlar egentligen om vår arbetsgivares goda vilja att göra utrymme i budgeten, men det har inte gjorts, säger Inga-Lill Högberg.

- Jag tror det behövs en omfördelning av pengar, för det finns ju pengar i den här stora apparaterna eftersom läkarna har så höga löner.

- Ytterst är det arbetsgivarens ansvar och de får faktiskt betala oss för vad vi är värda, säger Inga-Lill. Hotet bland sjuksköterskorna att säga upp sig är ytterst allvarligt menat, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".