Mottagningar stängs för att spara 100 miljoner

Minskat antal vårdplatser och stängning av specialistmottagningar - det är delar i det stora besparingspaketet som lades fram idag för att spara in 100 miljoner kronor på länets sjukhusvård i år.
Idag presenterade Sjukhusförvaltningen i länet det första åtgärdspaketet för att få ordning på ekonomin. 100 miljoner kronor ska ju sparas in på sjukhusvården i år. Inga varsel om uppsägningar av personal ska ske, men anställda på sjukhusen får vara beredda att byta arbesplats och till och med arbetsort när besparingarna ska genomföras. Totalt innehåller sparpaketet 31 punkter med besparingar. Bland annat ska antalet vårdplatser på medicinklinken i Sala minskas från 24 till 18. Barnmottagningen i Köping ska stängas, och antalet platser på barnkliniken i Västerås ska minskas. I Köping, Sala och Fagersta ska både Kvinnoklinikens och Hudklinikens öppenvårdsmottagningar stängas. På akutkliniken i Västerås ska det ske besparingar på övertidsersättningen, men det ska inte bli totalstopp för övertidsarbete på kliniken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".