Fortsatt stigande villapriser

Villapriserna i länet fortsätter uppåt. Men det är stora skillnader mellan kommunerna. Det visar försäljningsstatistiken för dom senaste tolv månaderna.
Billigast är villan i Skinnskatteberg och dyrast är Västerås - det skiljer snart en miljon kronor mellan de två. Prisökningen är också mer än dubbelt så snabb i länets största stad. Trotsatt högkonjunkturen vikit av och arbetslösheten ökat det senaste halvåret fortsätter villapriserna uppåt. Det är bara i Norberg som man noterat en tillbakagång med nio procent på priserna. där kostar en villa 423.000 kronor, vilket är marginellt mer än motsvarande villa i Skinnskatteberg. Västeråsvillan ligger idag på 1,3 miljoner medan Arboga, trots hög arbetslöshet, har fått upp priserna ordentligt. Där är medepriset 752.000 för en villa. På tredje plats i tabellen kommer Hallstahammar och det är troligtvis närheten till dyra Västerås som fått upp priserna där, till 738.000. Norrut, i Surahammar, är villan 100.000 billigare och kör man över kommungränsen till Fagersta har priset gått ner med ytterligare 100.000 till 528.000. Heby har en rejäl prisökning av sina villor eller 15 procent upp på ett år till med storstadsögon sett blygsamma 564.000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".