Unga företagare visar upp sig i Fagersta

150 unga företagare deltar i just nu i ''Ung företagsamhet'':s mässa i Fagersta. Mässans tema är ''Ingenting är omöjligt''...
De unga företagarnas affärsidéer är många och skiftande. I en monter visar tre tjejer från ABB-gymnasiet sin produkt - ett väggfast tidningsställ i metall. - Vi är alla ganska design-intresserade, och så ville vi göra någon form utav hylla, säger Agnes Luthman, en av de tre, till P4 Västmanland. Hon tycker att det är roligt att få vara med på mässan: - Det är kul att få visa upp vår produkt som vi har tagit fram själva! En annan ung företagare på mässan i Fagersta är Birgitta Hällström. Hon och hennes kompanjoner satsar inte på tillverkning av produkter, utan mer på att samla ungdomar till olika aktiviteter. - Vi anordnar temakvällar på Växhuset i Västerås. För några veckor sedan ordnade vi en hip-hop-kväll, dit vi bjöd in lokala band och hade graffitti-utställning och break-dans, säger Birgitta Hällström till P4 Västmanland. Hon vet inte om hon ska satsa på detta i framtiden: - Men det är väldigt, väldigt roligt att hålla på med. Det är kul att få chansen genom ''Ung företagsamhet'' att prova på att starta eget företag. Förutom utställningen, där de unga företagarna får visa upp sig och sina företag, anordnas en rad föreläsningar på mässan; alla med eget företagande som måtto.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".