Svårt få samhällstjänstplatser

Allt fler döms till samhällstjänst i Västmanland, liksom i resten av landet. Det har fört med sig att frivården i Västerås satsat hårdare för att skaka fram platser till de som har dömts till samhällstjänst, något som inte alltid är så lätt.
Ann Charlotte Sävenhed är kriminalvårdsinspektör på frivården i Västerås och säger att platser är svåra att hitta eftersom de alltid måste vara anpassade efter varje persons behov. På vissa ställen runt om i länet finns det också få föreningar och platser som har möjlighet att ta emot personer dömda till samhällstjänst. Hon säger även att många som blir dömda till villkorlig dom och samhällstjänst är rattfyllerister och i och med den här domen inte får någon behandling, något som de skulle få i fängelse. Därför tror hon att det skulle vara bättre för både dem och frivården om fler dömdes till fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".