västerås

Stadsmissionen till Västerås - "men vad ska de göra?"

Inom ett år ska Stadsmissionen finnas i Västerås. Men vad den ska göra och hur den ska hjälpa folk är det idag ingen som vet.

- Vi måste veta vad den här Stadsmissionen ska göra, vilka grupper den är till för, säger Ingemar Engelstedt, ordförande i Västerås Domkyrkoförsamlings kyrkoråd.

Frågorna är just nu många kring vad Stadsmissionen ska göra. Ska bara Svenska kyrkan vara med eller ska andra kyrkor också vara det? Vad ska göras? För vem ska det göras? Vem ska leda arbetet, och så vidare.

Under måndagskvällen hålls ett informationsmöte på Kyrkbacksgården i Västerås där något steg på vägen kan tas. Men i dagsläget kan Ingemar Engelstedt inte säga någonting om var det hela ska landa.

- Det vet jag inte. Vi har undersökt behoven och det viktiga är att det vi startar blir bra från början. Man ska starta litet och så kan man växa, säger Engelstedt.

Västerås kommun välkomnar Stadsmissionen. Från politiskt håll säger Ragnhild Källberg, folkpartist och ordförande i individ- och familjenämnden i Västerås, att frivilligorganisationer behövs här.

- Kommunen har ju ett ansvar enligt socialtjänstlagen. Men sedan kommer det ytterligare saker som egentligen inte är lagstadgade men som man kan önska att man kan göra. Då är de ideella krafterna väldigt värdefulla för att visa var det är någonstans det brister, om vi i vår ”självgodhet” inte ser det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista