Asfaltskojare härjar i länet

Polisen varnar för oseriösa asfaltläggare som har dykt upp i länet - i år igen. Det är personer från England och Irland som tar kontakt med villaägare, främst äldre.

- De är mycket aggressiva när dom pratar med folk, säger Per Strömbäck, informationsansvarig hos polisen.

Några anmälningar har ännu inte kommit in i år, i Västmanland. I fjol däremot var det en mängd anmälningar, och den här typen av asfaltskojare finns inte bara i Västmanland, utan i hela landet.

Problemet är inte bara att det är svarta pengar, det är inget vidare hantverk heller. De här asfaltläggarna har åkt runt i Västmanland i flera år, och de kommer alltså från England och Irland.

- Det går inte att hindra dem från att resa in, men problemet är inte att de kommer från andra länder. Det skulle ha varit lika svårt att stoppa svenska asfaltskojare, tror Per Strömbäck.

Polisen i Västmanland varnar allmänheten för oseriösa markarbetare från England och Irland. Dessa återkommer varje år och är nu i länet. De är kända för att uppträda aggresivt och tar ofta kontakt med äldre personer som äger villor och vill lägga om asfalten eller lägga nya plattor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".