Kungsör

Oppositionen tveksam till att sälja Karlaskolan i Kungsör

Karlaskolan i Kungsör ska säljas till ett privat företag och göras om till bostadsrätter. Men den politiska oppositionen i kommunen är tveksam till affären.

Om majoriteten får som den vill, och allt går som planerat, säljs fastigheten redan i juli.

Men oppositionsrådet Stellan Lund (m) är tveksam till affären:

– Vi har inte fått alla siffror på bordet. Vi vet inte exakt vad företaget tänker betala för det här. Vi vet heller inte vad en insats eller hyra kommer att kosta.

– Jag tycker det är mer frågetecken kvar innan vi kan ta ett beslut på det här, säger Stellan Lund till P4 Västmanland.

Den politiska majoriteten i Kungsör vill alltså sälja Karlaskolan till ett privat byggföretag, som vill bygga om den till 15 bostadsrättslägenheter.

Företaget som vill köpa skolan har även planer på att bygga ett seniorboende bredvid skolbyggnaden med 40 bostadsrätter.

Köpeskillingen för affären är än så länge hemlig.

Kungsörsbon Josua Bergkvist är positiv till att det byggs nya bostäder i Kungsör, men han undrar vad en insatslägenhet på Karlaskolan i slutänden kommer att kosta:

– Jag tror nog att det kan vara rätt så bra om det inte drar iväg och blir för dyrt, och det tror jag att det kommer att bli.

– Ett seniorboende behöver ju en hiss och det kostar ju pengar. Och göra om alla skolsalar till lägenheter kostar ju också en hel del pengar, säger Josua Berggkvist.

Kommunalrådet Per Strengbom (s) säger att det är brist på lediga lägenheter i Kungsör och särskilt sådana med hiss.

Och oppositionsrådet Stellan Lund har inget emot att man bygger bättre bostäder centralt, men först behövs alla fakta om bygget.

Annars är risken att man släpper en central tomt som kunde användas för andra ändamål, menar han.

– Vi kanske behöver ha den här till skola, kultur eller något annat, för det finns mycket aktiviteter i kommunen som inte har några lokaler, säger Stellan Lund till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".