Läget under kontroll inför vårdstrejk, enligt landstingsdirektör

Idag presenterade landstinget hur de ser på en eventuell strejk och vilka vilka effekter den kan få för vården i Västmanland. Men vi har i nuläget kontroll på situationen, säger Rolf Forsström, landstingsdirektör i Västmanland.

- Just nu anser vi att vi har läget under kontroll, men det betyder ju inte att läget är det samma på måndag, vi kommer att se över läget dagligen, säger landstingsdirektör Rolf Forsström.

- Det vi värnar mest om är patientsäkerheten. De vi är rädda för är att äldre äldre drabbas, de riktigt sjuka samt barn och barnfamiljer. Men vi ska göra allt vi kan för att lindra effekterna av strejken, säger Forsström.

- Vi kan alltid ta till skyddsarbete om vi anser att det krävs och då ska varje läkare kunna göra det.

Framförallt kommer telefontillgängligheten att påverkas vid närsjukvården och när det gäller operationer så måste de planerade skjutas på framtiden. Däremot ska de akuta operationerna utföras.

Om inget genombrott görs utbryter en omfattande strejk redan på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista