västerås

Premiär för fiske i Svartån

I morgon lördag är det premiär för fiske i Svartån i centrala Västerås. Köper man fiskekort får man stå och fiska mellan Vallbybron och Strandbron. Man får fiska maximalt tre regnbågslaxar per fiskekort och det kommer att finnas ett tiotal kontrollanter som håller koll.  

Regnbåge har planterats ut och fram till midsommar kommer fler att fyllas på. Och i augusti kommer ytterligare fiskar att kastas i, beroende på intresse.

- Det här har blivit en uppskattad tradition sedan 1989, då vi startade, säger Per-Arne Blomberg som är ordförande i Fiskeklubben Aspen Westerås.

- Fler och fler städer upptäcker att man kan erbjuda fiske i de centrala städerna som t ex Nyköping, Eskilstuna, Örebro, Norrköping och Stockholm. Många har kanske inte råd att ge sig iväg på långa fisketurer och då kan närheten vara ett bra alternativ, säger Per-Arne Blomberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista