Vårdförbundet har ilsknat till - nya varsel kan läggas

Vårdstrejken kan nu komma att trappas upp med fler varsel. Vårdförbundet i länet är nämligen starkt kritiskt till att Landstinget Västmanland kallar in många av de strejkande för skyddsarbete.

- De är väldigt snabba på att säga att någonting behöver utföras med stöd av skyddsarbete. Men skyddsarbete ska vara av akut karaktär och väldigt många av de här skyddsarbetena som arbetsgivaren vill ha utförda är inte av akut karaktär. Det menar Björn Gustavsson som är ordförande för Vårdförbundet i Västmanland.

- Om inte arbetsgivaren skärper till sig vad det gäller sina påkallanden av skyddsarbeten, kommer vi lägga repressalievarsel mot de verksamheter som missbrukar det här.

Nya varsel kan komma onsdag eller torsdag.

- Jag hoppas att vi ska komma överens. Det vore svagt om inte landstinget kunde gå oss till mötes utifrån de förslag vi har gett till dem, tycker Björn Gustavsson.

Klockan 10 under onsdagen demonstrerar Vårdförbundet i Västerås. De startar vid Mälardalens högskola, och fortsätter genom centrum till Landstingets kansli på Hållgatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".