Idag finns en offentlig toalett på platsen där det ska byggas en ny restaurang
Västerås

Ny restaurang byggs i stadsparken

En restaurang ska nu byggas i Stadsparken, i centrala Västerås. Bygglov har beviljats, och nästa sommar kommer den nya restaurangen att stå klar. Men det har tagit lång tid att komma så långt som till bygglov.

- Ungefär två år, det är väldigt känslig mark och det är arkeologisk utgrävning. Det är många led som ska gås igenom för att man ska få bygglov, säger André Pfeiffer, en av ägarna till den nya restaurangen.

Den restaurang som fanns på platsen förut är riven sen några år tillbaka. Den enda byggnad som finns där i dag, är en offentlig toalett som får ge vika när den nya restaurangen ska byggas. Nästa steg är att länsstyrelsen ska göra en utgrävning för att undersöka om det finns något av arkeologiskt intresse i marken. Utgrävningen börjar andra veckan i maj. Och om man hittar något av arkeologiskt värde så kan byggstarten dröja ytterligare, men på länsstyrelsen bedömer man i dag att det är osannolikt att det ska ske.

Andre Pfeiffer som ska driva restaurangen tillsammans med två affärspartners, berättar att man ska satsa tio miljoner i restaurangen. Pengar som man räknar ska ge avkastning så småningom.

- Absolut, men de första åren blir tuffa i sådana här satsningar, det blir de ju, säger André Pfeiffer till P4 västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista