Tredje raka för Syrianska IF Kerburan

Det blev mer spännande än väntat när serieledarna Syrianska IF Kerburan tog emot nykomlingen Söderhamn. Det blev seger med 3-2 trots att hemmalaget dragit på sig två utvisningar under andra halvlek.

Inför 562 personer på den nya fotbollsarenan på Rocklunda kunde Syrianska ta sin tredje raka seger efter 3-2 mot Söderhamns FF. Det var för övrigt sista matchen på arenan för Syrianska som till nästa hemmamatch återvänder till Wenströmskas IP.

Syrianska tog ledningen i första halvlekens 31:a minut genom Erik Acar efter en frispark som Sami Hanna slog. Det var i övrigt en jämn och chansfattig första halvlek där bortalaget avslutade starkt och var nära en kvittering.

I andra halvlek kunde så Söderhamn rättvist kvittera. I en tiominuters period var också bortalaget bättre och hade fler bud på ledning, men efter ett dubbelbyte hos hemmalaget vände man matchen och inom loppet av tre minuter kom både 2-1 och 3-1 efter anfall och inlägg från högerkanten. Trots det andra gula kortet på Luciano Damianovici och spel en man mindre kändes segern ohotad men en straff i den 90: minuten och ytterliggare en utvisning skapade en viss nerv de sista tre minuterna.

                                    ***

Syrianska IF Kerburan-Söderhamns FF 3-2 (1-0)

Första halvlek: 1-0 (31 min) Erik Acar

Andra halvlek: 1-1 (51) Pontus Olsson, 2-1 (63) Menhal Muqdisi, 3-1 (65) Oziric Kadic, 3-2 (90) Jonas Lif på straff

Publik: 562 på Swedbank Park Arena

Utvisningar: 69:e Luciano Damianovici (Syrianska), 90:e Serop Budur (Syrianska)