Oavgjort i Västeråsderbyt

Skiljebo SK och Västerås IK delade på poängen i Västeråsderbyt på Hamre IP. Matchen slutade 1 - 1 inför 569 åskådare. VIK var bättre i den första halvleken men hemmalaget tog över taktpinnen i den andra halvleken och var närmast ett segermål.

***

Fotboll

Det blev delad poäng i Västeråsderbyt på Hamre IP när hemmalaget Skiljebo SK tog emot gästande Västerås IK. Det var en match i den tredje omgången i division 2 norra svealand. SSK kom till denna match med en seger och en oavgjord medans VIK endast hade tagit en poäng på de två första matcherna.

Bortalaget började matchen bäst och skapade en del målchanser utan att överlista Martin Eriksson i hemmamålet. Skiljebo hade en bra period i mitten av halvleken och det var främst Morgan Ängerfors som skapade de heta lägena mot VIK:s målvakt Jonas Kandell.

VIK tog över kommandot efter dryga halvtimmen och tog också rättvist ledningen i den 41:a matchminuten då Doung Thach enkelt kunde rulla in en målvaktsretur efter skott från Johan Törnholm.

I pausen måste Skiljebo fått sig en rejäl omgång av tränaren Mathias Andreasson då man kom ut som ett nytt lag till andra halvlek. Man började pressa VIK högre upp i banan och skapade flera bra målchanser och efter en längre press så kunde Haisem Ismail nicka in kvitteringen efter hörna. Målet kom med halvtimmen kvar av matchen och efter kvitteringen så skapade båda lagen en hel del målchanser utan att kunna sätta in segermålet.

Det var ett snällt derby, enligt publiken lite för snällt, och det blev inte alls den intensitet som det brukar vara i ett derby. Först med kvarten kvar började det smälla ordentligt i närkamperna och flera gula kort delades ut. Det var även under sista delen lite hetsigt mellan de båda tränarna.

Skiljebo som av de flesta av experterna förväntas tillhöra topplagen behöver nu börja plocka mer trepoängare. SSK har ännu inte förlorat men i en sådan här jämn serie har man inte råd att tappa poäng i hemmamatcherna. VIK har nu två poäng och behöver även dem vinna några matcher för att komma uppåt i tabellen.

Det är dock bara tre omgångar spelade och många matcher återstår för båda lagen att ta poäng på. Frågan bara vem som är mest nöjd med en poäng efter detta derby, Mathias Andreasson i Skiljebo eller Martin Gustavson i VIK? Ingen av dem visade någon glädje efter matchen.

Skiljebo SK - Västerås IK 1 - 1 ( 0 - 1 )

Målskytt Skiljebo: Haisem Ismail

Målskytt VIK: Doung Thach

Publik: 569