Naturskola startar i Gysinge

Skolelever från länet kommer att erbjudas naturupplevelser i miljön kring Färnebofjärden. Det är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Gävleborgs län och Naturum i Gysinge.

- Naturums verksamhet riktar sig till den breda allmänheten. Vi vill ju finnas till för folk och att man ska veta att det här finns, särskilt de som bor här runtomkring, säger Evelina Selander som arbetar med skolverksamheten på Naturum vid Färnebofjärdens nationalpark.

Hon säger också att det är bra om skolbarn kommer dit så att de kan ta med sig sina föräldrar så småningom.

- Vi vill ju förstås visa upp den fina natur som finns här i nationalparken, säger Evelina Selander.
Och intresset för att besöka nationalparken är stort. Innan verksamheten ens har börjat så är det nästan fullbokat med skolklasser som vill komma dit, berättar hon.

- Många vill komma i maj när det är fint väder, men självklart kan man komma i november. Det finns mycket att titta på då också och vi har en lektionssal inomhus. Tanken är att vi ska vara utomhus så mycket som möjligt, skolan flyttar ut i naturen helt enkelt, enligt Evelina Selander.
 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista