Utomhusscenen vid Gammelgården
köping

Flera anlagda bränder i Köping

Inom loppet av några dygn har inte mindre än fem anlagda bränder brytit ut i Köping och polisen är idag oroade över utvecklingen, men har i dagsläget inte mycket att gå på.

Branden vid Gammelgårdens utomhusscen är bara en i raden av anlagda bränder som på senare tid inträffat i Köping. Sedan den 1:a maj har det brunnit på ytterligare tre ställen. Vid Nibbleskolan brann en container, vid Ållerstavägen en sandlåda och senast brann ett ödetorp vid Ängebyleden ner till grunden.

- Det finns ju ingen naturlig förklaring till bränderna, det troliga är att de är anlagda. Och vi är intresserade av att få in vittnesuppgifter eller andra uppgifter som gör att vi kan lösa de här bränderna så vi kan få stopp på dem, säger Per Ekholm kriminalinspektör vid polisen i Köping.

Vidare fortsätter Per Ekholm att säga att det inte finns några garantier för att det inte kommer att inträffa fler bränder, eller att det hela ska eskalera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista