Västerås

Enkelrikat på Tidö-Lindö bron

Bron till och från Tidö-Lindö i Västerås stängdes av igår för all fordonstrafik på grund av reparationer. Bara gång- och cykeltrafik var möjlig under flera timmar mitt på dagen.

- Nu är det enkelriktat för det finns bara en körbana. Brobygget är högt också, man måste åka upp på två ramper och ner på andra sidan, säger Björn Bünger från Tidö-Lindö samfällighet nu på morgonen.

Viktmässigt finns det inga begränsningar enligt Björn Rünger. Det är som bron var innan. Han säger också att det under veckan kommer att sättas upp trafikljus. Arbetet med att dra fram kablar till det är redan i gång.  

Hur är det med bussarna och annan skolbusstrafik  - går den som vanligt?

- Skolbussarna har inte åkt över ännu. Vi har personal på plats som lotsar barnen över bron så att det inte ska hända något. Och så står skolbussen på andra sidan.

Vid halvtiotiden i dag på förmiddagen kommer en buss att köra över bron för att se vad som eventuellt behöver åtgärdas. Annan trafik över bron, exempelvis postutdelning och sophämtning, rullar på som vanligt, berättar Björn Bünger.

- Förhoppningsvis också VL-bussarna som vanligt, säger han.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista