Västerås

VSK:s ordförande ångrar mycket - men stannar

Västerås SK:s ordförande Anders Carlsson kommer att stanna kvar på sin post.

Detta trots att han under de senaste dagarna övervägt att ställa sin plats till förfogande.

Under torsdagen skrev Anders Carlsson ett öppet brev på klubbens hemsida.

Av det framgår att han ångrar en hel del...

VSK:s ordförande skriver i brevet att det finns några huvudorsaker till varför han funderat på att avgå.

Det första är att han ångrar att han medverkat till att inte skriva prestationsbaserade kontrakt med spelarna trots att han från början ville ha en sådan uppgörelse.

Det andra han ångrar är det beslut som han tog att sänka kostnaderna på VSK:s kansli för att klara satsningen på A-laget. Det ledde till att både de personer som var kvar på kansliet och styrelsen fick en orimligt stor arbetsbörda.

Carlsson skriver också:

”Stressen över att försöka klara sitt vanliga arbete, familjeliv och föreningslivet har gjort att jag känner mig totalt utarbetad och min reaktion vid Ersboda-matchen var en direkt följd av detta.”

Carlsson steg då in i VSK:s omklädningsrum efter förlusten och skällde ut spelarna - innan en av spelarna kastade ut honom därifrån.

En annan orsak är att klubben har fått kämpa i motvind ekonomiskt.

Carlsson avslutar sitt öppna brev:

”Efter en lång diskussion med klubbens styrelse och olika närstående intressenter har jag bestämt mig för att kvarstå som ordförande tills vidare. Den stora anledningen är naturligtvis att ett avhopp från min sida skulle innebära att ännu mer arbete läggs på den kvarvarande styrelsen och det är något som jag absolut inte vill medverka till.”