Byggkontrakt hävda - stora problem för MJP

Byggjätten JM har nu hävt kontraktet med byggaren MJP för lägenheter på Östermalm i Västerås. Orsaken är att MJP inte har något byggmaterial eftersom deras leverantörer inte har fått betalt.

- Vi gav MJP fjorton dagars respit och sedan ville de ha de ha ytterligare respit. Någonstans går ju gränsen, säger Mats Karlsson, regionchef på John Mattson.

John Mattson planera att anlita en ny entreprenör eller bygga färdigt lägenheterna själva. Mats Karlsson poängterar att de som har köpt bostäder på Östermalm inte kommer att behöva betala någonting extra, men sannolikt blir bygget något försenat.

Under fredagen satt MJP:s byggjobbare sysslolösa på sin arbetsplats och njöt av vårsolen. De vet inte vad som kommer att hända.

MJP ska även bygga lägenheter åt Mimer på Östermalm. Men när det gäller det kontraktet så är det inte hävt, meddelar Mimer på lördagsmorgonen.

MJP är också totalentreprenör för Rocklundaområdet och det är ännu oklart hur företagets ekonomiska problem kommer att påverka bygget av den ej färdigställda Friskis & Svettislokal som står intill fotbollsarenan.

VLT skriver i lördagens tidning att MJP inte ska gå i konkurs, utan att man har beviljats rekonstruktion av tingsrätten. VD:n Robert Johansson säger till tidningen att han siktar på att återuppta verksamheten nästa vecka.